Nematoden extractiekamer

De methode maakt gebruik van de beweeglijkheid en bezinkingssnelheid van nematoden. Wanneer (geïnfecteerd) grond-/plantmateriaal (monsters) in water ligt, kruipen de nematoden uit het materiaal in het water en bezinken. Monsters worden in een extractiezeefje gedaan. Deze extractiezeef is voorzien van een filter en opvangbakje eronder. Dit geheel wordt onder een mistgenerator geplaatst. Door de constante fijne nevel over de monsters wordt zuurstof gebrek voorkomen.

Ophoping van plantsappen, afbraakproducten en micro-organismen vindt niet plaats omdat deze met het overvloeiende water worden afgevoerd. De aanwezige nematoden in de monsters zullen met het water meegevoerd worden en door het filter zakken. Het water met nematoden wordt opgevangen in het bakje onder het filter en kan voor verder onderzoek gebruikt worden.

Onderdelen

1. Aanvoer water (achterwand)

2. Extractiezeven met opvangbakje

3. Opvangbak

4. Waterfilter

5. Handgreep waterregeling

6. Waterdrukmeter

7. Sproeiarm

8. Mistgenerator

9. Klem voor sproeiarm

10. Beugel om sproeibalk in op te hangen

11. Draad waar sproeibalk aan hangt

12. Wateraansluiting in sproeibalk

13. Afvoer

14. Knop om de druk te regelen

15. Drukregelaar

16. Positioneerplaten met vaste posities voor de extractiezeven

17. “Anti drip” deuren

De extractiekamer bevat 2 sproeibalken met elk 36 mistgeneratoren. Dit geeft een totaal van 72 mistgeneratoren voor 72 zeven. De sproeibalken zijn tegelijk maar ook afzonderlijk van elkaar te gebruiken. De bodem van de extractiekamer is een grote opvangbak waar de nevel die naast de zeven valt in opgevangen wordt. Door de conische vorm van de opvangbak wordt het water direct afgevoerd. In de opvangbak liggen 4 positioneerplaten waarop vaste posities zijn aangebracht voor het plaatsen van de zeven. De zeven kunnen hierdoor niet verschuiven en staan recht onder de mistgeneratoren.

De nevel die naast de extractie zeven vallen wordt opgevangen in de opvangbak en wordt via de afvoerslang afgevoerd.

Verder bevat de extractiekast 2 “anti drip” schuifdeuren waardoor de nevel in de extractiekast blijft.

 

nl_NLNederlands