Peter Krul

Het ondernemen zit bij Peter Krul in het bloed. Inmiddels is hij de derde generatie uit zijn familie die een eigen bedrijf heeft in de metaalbewerking. Hij startte zijn eerste bedrijf in 1990 onder de naam PK Machinebouw. De aankoop van het destijds in gebruik zijnde pand kwam niet tot stand en zodoende kwam er een verhuizing naar Veenderveld 47-J in Roelofarendsveen waar inmiddels een indrukwekkend machinepark staat.

PK Machinebouw heeft klanten uit verschillende sectoren zoals de jachtbouw, verpakkingsindustrie, landbouw, kwekerijen en laboratoria. Na een vernieuwde versie van een eerder ontwikkelde uitplaatmachine ontwikkelt te hebben voor een lokaal laboratorium bleek hier toch veel vraag naar vanuit het werkveld. Al snel bleek dat het tijd was voor een serieuze stap voorwaarts en zo startte Peter Krul het tweede bedrijf AAA Lab Equipment. Dit bedrijf richt zich volledig op laboratorium apparatuur en heeft inmiddels klanten in binnen- en buitenland.

Peter Krul

Innovaties

Diverse innovaties staan inmiddels op naam van Peter Krul en zijn team, zoals de automatische uitplaatmachine ‘Kitty’, de automatische spreidplaatmachine ‘Rosie’, de automatische kolonieteller ‘Irina’ en het door verdun- en pipetteerstation ‘Amanda’. Alle machines worden ontwikkelt in samenspraak met professionals uit diverse laboratoria. Zo zijn de machines ontworpen om aan alle wensen van de klanten te voldoen en dragen bij aan een grote kosten- en tijdsbesparing in de labs.

Onze kracht

Peter Krul: ‘Samen met de klant een probleem of vraag omzetten naar een oplossing vind ik fantastisch. Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar ervaring in de laboratoriumwereld en zijn we als AAA Lab Equipment gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige laboratorium apparatuur. Onze kracht ligt er in dat we alle fases van het proces, van idee tot daadwerkelijk monteren van de machines, in eigen huis doen. Daarbij doen we geen concessies aan kwaliteit en willen we dat onze klanten zonder storingen kunnen werken met onze automatische kolonieteller ‘Irina’.’

nl_NLNederlands