Sample Crusher

Neemt het stampen en verpletteren van zaden, bladen en stengels in uw laboratorium ook veel tijd in beslag? Met onze sample crusher gaat u veel tijd besparen!
Of u nu onderzoek doet naar virussen in bladeren of bacterien in de stelen, onze sample crusher zorgt voor het kneuzen van de samples.

 

Scroll naar beneden om de demo-video te zien!

Werking van het apparaat
De kracht in deze machine is instelbaar tot 1000 kg zodat elke sample te verwerken is. De stamperkop is zo afgesteld dat deze nooit het werkblad raakt en zal maximaal 20 mm op en neer bewegen.

De extractiezakken gevuld met organische materiaal worden handmatig onder de stamperkop door bewogen totdat deze voldoende zijn gekneusd. Het gebruik van deze extractiezakken voorkomt kruisbesmetting en de noodzaak om de machine intensief schoon te houden. Het werkblad is onder een hoek geplaatst om te voorkomen dat er samplevloeistof uit de extractiezakken kan lopen.

Voor specifieke samples kunnen er opmaat gemaakte stampkoppen geleverd worden en deze machine kan geleverd worden met een extra stevige tafel.

Verdere automatisering

Wilt u het proces verder automatiseren? Ook hier kunnen wij u bij helpen! Wij kunnen de sample crusher in uw bestaande automatiseringssysteem integreren of een automatiseringssysteem voor u ontwikkelen. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Te gebruiken voor:

  • Zaden
  • Bladen
  • Stengels
  • Extractiezak (max. dikte 20 mm)

Op afspraak kunt u vrijblijvend uw eigen samples komen proef ‘crushen’. 

nl_NLNederlands