Geautomatiseerde modulaire inzetstraat

Met de modulaire inzetstraat hebben we een systeem dat zowel giet- als spreidplaten kan verwerken. Door de modulaire opzet is het systeem voor elk laboratorium te gebruiken, groot of klein. Het modulaire inzetsysteem is naar wens op te bouwen en eventueel in een later stadium verder uit te breiden. 

De voordelen:

  • Tijdsbesparing
  • Hoge reproduceerbaarheid
  • Hoge faalreductie
  • Medium besparing tot wel 20%
  • Bij groei van het laboratorium makkelijk uit te breiden
  • Makkelijk te implementeren automatiseringsstap doordat manuele stappen 1 op 1 geautomatiseerd worden

De opbouw van de machine bespreken we aan de hand van de verschillende modellen:

Geautomatiseerde modulaire inzetstraat – XS

Gietunit

Het meest kritische proces bij het inzetten is het gietgedeelte. Met de gietunit krijgt een Petrischaal na het scannen van de barcode altijd het juiste type agar (8 soorten), altijd de juiste hoeveelheid agar, wordt deze altijd 35 seconde geschud en is de agar altijd gestold na de koelstraat. 

Geautomatiseerde modulaire inzetstraat – S

Gietunit – werkplekken met transportband

Het werken met de gietunit wordt nog makkelijker door het plaatsen van één of twee werkplekken met een transportbandje voor de gietunit. Na het inzetten van het monster plaatst de analist de Petrischaal op de band die deze naar de gietunit brengt. Ook na de gietunit plaatsen we een tafel waar de schalen weer op terecht komen.

Geautomatiseerde modulaire inzetstraat – M

Gietunit – werkplekken met transportband – opstapelunit

Om de stap naar de incubator makkelijker te maken kan er gekozen worden voor een opstapelunit. Hier worden de Petrischalen op agarsoort of op temperatuur gesorteerd. De schalen hoeven dus niet handmatig meer uitgezocht te worden!

Geautomatiseerde modulaire inzetstraat – L

Lege-/spreidplaten magazijn – codeerunit – werkplekken met aan- en afvoer – gietunit – opstapelunit

Door de LIMS koppeling wordt de faalreductie met dit systeem heel ver teruggebracht. Na het scannen van het sample worden de benodigde lege Petrischalen en/of spreidplaten automatisch gesorteerd, gecodeerd en naar de werkplek gebracht. Altijd de juiste schalen bij het sample en niet meer handmatig stickeren. Er kan gekozen worden voor twee, vier of zes werkplekken waarbij twee werkplekken bijvoorbeeld ingericht kunnen worden voor de sample voorbehandeling om zo lean mogelijk te werken. De spreidplaten gaan via een aparte baan langs de gietunit en worden in de opstapelunit geplaatst voor spreidplaten.

Geautomatiseerde modulaire inzetstraat – XL

Lege-/spreidplaten magazijn – codeerunit – werkplekken met aan- en afvoer – gietunit – dubbelgietunit – opstapelunit    

Hebben een groot deel van de Petrischalen een dubbelgietlaag nodig? Met het plaatsen van een dubbelgietunit verhoogt u de capaciteit van de machine omdat de dubbelgietplaten niet nogmaals over de gietunit hoeven.

De spreidplaten worden langs de dubbelgietunit geleid.

nl_NLNederlands